Pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență <Sf. Ioan cel Nou> Suceava vor primi mîncare mai bună, după ce Parlamentul a decis dublarea normei de hrană de la 11 la 22 de lei, începînd cu data de 1 iulie. Managerul spitalului, medicul Alexandru Calancea, susține că nici pînă acum nu au fost probleme cu mîncarea, în condițiile în care serviciul de bucătărie nu a fost externalizat. Managerul a declarat, la Radio Top: „Noi ne-am descurcat bine și cu 11 lei, pentru că am cumpărat cantități mai mari de produse și am căutat cele mai bune prețuri de pe piață. Cu siguranță ne vom descurca și mai bine cu 22 de lei, astfel încît pacienții să aibă un confort din acest punct de vedere. Legat de mîncare avem mult mai puține plîngeri decît înaintea și pe vremea pandemiei. Am încercat să ne organizăm foarte bine și am angajat personal la bucătărie, unde eram deficitari. Am mai angajat trei bucătari în timpul stării de alertă. Ei vor rămîne la spital în urma susținerii unui examen”.
Doctorul Calancea a completat: „Din punct de vedere al mîncării am mai angajat personal la bucătărie, pentru că mi-am dorit foarte mult să nu externalizez acest serviciu. Am ales bine, pentru că am control asupra a ceea ce se oferă ca și hrană pacienților. Ne-am descurcat bine cu cei 11 lei ca normă de hrană pentru un pacient pe zi, dar cu cei 22 de lei ne vom descurca și mai bine”. Managerul Spitalului Județean Suceava a conchis: „Încercăm să ducem mîncarea foarte bună cît mai repede, caldă, la patul pacientului, în caserole biodegradabile. Încercăm să ne adaptăm cerințelor anului 2022”.