Profesorul antrenor Ovidiu Murariu crede că este nevoie de ”o strategie, o dată pe plan local și o dată pe plan județean, (…) pentru a revitaliza fotbalul sucevean”, avînd în vedere că această problemă ”vizează, în primul rînd, viitorul tinerilor”. Ovidiu Murariu a fost antrenorul formației de Liga a III-a CSM Bucovina Rădăuți timp de un an de zile, cînd echipa a participat la barajul pentru promovarea în Liga a II-a. În momentul de față, domnul Murariu antrenează echipa de juniori U17 de la LPS Suceava. Domnul Murariu a fost și jucător la CSM Suceava, pentru care a debutat în prima ligă într-un meci cu Steaua București.
A spus Ovidiu Murariu, în cadrul unei intervenții telefonice la Radio Top: ”Dacă ne gîndim că și Suceava, în istoricul ei de șapte ani, nu mai este în Liga a II-a, de un an de zile nu mai este nici măcar în Liga a III-a… cred că aici ar trebui să se facă o strategie, o dată pe plan local și o dată pe plan județean, unde ar trebui mai mulți cei implicați și cu un CV bun în fotbal, să fie cei care să poată conlucra și să aducă un suflu nou pentru a revitaliza fotbalul sucevean. E supărător și pentru mine ca sucevean, ca tată, ca fost fotbalist, ca tată de copil care joacă fotbal la Liceul cu Program Sportiv, ca antrenor la echipa Sucevei să nu reușim să avem măcar Liga a II-a, pentru că, vreau să vă spun, aici este o problemă care vizează, în primul rînd, viitorul tinerilor”.
Potrivit antrenorului, ”nemaiavînd un model, un obiectiv de a ajunge, să spunem, la echipa locală, se pierd unii copii valoroși”. A continuat acesta exemplificînd: ”Cei de la FC Bacău, care sînt liderii seriei I, au trei jucători formați la LPS Suceava – Cristian Gabriel, care e și golgheterul seriei, Răzvan Cimbru și Abel Coajă… deci, se vede că au migrat în alte părți, unde interesul a fost mai mare și speranța lor de a progresa e mai o.k.”.
Florin Cristescu, fostul căpitan al CSM Suceava, prima echipă de fotbal din județul nostru care a jucat în prima ligă, în 1987, a spus recent la Radio Top că, pe vremea cînd juca el, majoritatea fotbaliștilor erau suceveni. Ovidiu Murariu a întărit cele spuse de domnul Cristescu, afirmînd: ”Ca să vă fac, așa, ca o paralelă, ieri m-am întâlnit la LPS cu fostul meu coleg Ovidiu Marc, cu care am evoluat la Ceahlăul Piatra Neamț în ’94. Din discuțiile purtate m-a întrebat ce mai fac foștii colegi și a remarcat și el că în perioada respectivă erau toți jucători pietreni. Cum de altfel la Suceava erau suceveni, la Iași erau ieșeni, iar rivalitatea era clară: Suceava-Iași, Suceava-Neamț, Suceava-Botoșani. Deci, e clar că ceva se întîmplă atîta timp cît ponderea este din ce în ce mai redusă a jucătorilor formați pe plan local”.