Referindu-se la unele probleme financiare cu care se confruntă Primăria Suceava, viceprimarul Dan Ioan Cușnir a ajuns și la clubul de handbal masculin al Universității ”Ștefan cel Mare”, CSU Suceava. Domnul Cușnir a arătat că vechea administrație a lăsat datorii de 300.000 de lei la club. De-ar fi numai 300.000 de lei ar fi bine. Totuși, din ce spune noua administrație, situația financiară a municipalității este dificilă, ceea ce poate însemna că 300.000 de lei ar fi mult. CSU Suceava ia bătaie cînd te aștepți mai puțin, cîștigă cînd nu te aștepți, mai ia niște bătăi crunte de la echipe de top, cum ar fi Dinamo, însă, una peste alta, este o echipă de mijlocul clasamentului, ceea ce este de apreciat. Este, fiindcă Suceava nu are un buget ieșit din comun, dar și pentru că nu are decît un jucător din străinătate și promovează jucători tineri, adică jucători lipsiți de experiență. De fapt, cam acesta principalul rost al echipei Universității: să găsească, să formeze și să promoveze jucători tineri. Naționalele au nevoie de jucători și nu prea ai unde să-i găsești, din moment ce marile echipe preferă să apeleze la jucători de import. CSU Suceava nu înseamnă doar echipa de seniori, ci și echipe de juniori, iar clubul din Suceava este un important furnizor de handbaliști pentru Naționale.
Fără banii de la Primăria Suceava, care este principalul sponsor, echipa ar dispărea și ar fi păcat. Ar fi păcat, în contextul în care se preconizează că sala polivalentă care se construiește la ieșirea din Suceava spre Fălticeni va fi dată în folosință în primăvara anului viitor. Atunci cînd Compania Națională de Investiții a aprobat construirea sălii cu 5.000 de locuri a făcut-o pentru că cel mai puternic argument al Sucevei a fost acela că Suceava are echipă de handbal de primă ligă și că CSU este și campioană europeană universitară. Bine, sala nu este construită doar pentru handbal, dar handbalul masculin ar trebui să fie vedeta, pentru că este singura echipă sportivă care evoluează în prima ligă. La Tîrgoviște, ani de zile s-au chinuit autoritățile să facă un stadion nou. Acesta a fost gata atunci cînd Chindia Tîrgoviște se zbătea să nu retrogradeze. Chindia a apucat să joace un meci sau două de primă ligă pe noul stadion, după care a retrogradat. Și în liga a II-a a rămas și-n ziua de astăzi, iar stadionul a devenit foarte mare pentru o echipă atît de mică.
Acum avem echipă, avem valoare, dar nu avem sală și ar fi culmea să avem sală, dar să nu avem echipă, să nu avem valoare.