Chef Cătălin Scărlătescu nu a venit singur la Muzeul Satului Bucovinean de la Cetatea de Scaun a Sucevei, la cea mai recentă ediție a evenimentului ”Lume, lume, hai la tîrg!”. Domnul Scărlătescu a venit însoțit de o echipă de oameni pricepuți în ale bucătăritului și de tot felul de ustensile. Chef Scărlătescu avea cu el și un set de glume pe care le împărțea fără să se zgîrcească tuturor celor care veneau la el pentru a face o fotografie ori pentru a solicita un autograf, chiar și pe mînerul unei linguri de lemn.
Dacă cineva dorea să-l repereze pe Cătălin Scărlătescu la Muzeul Satului Bucovinean o putea face foarte ușor, în ciuda faptului că acesta nici nu este foarte înalt și nici nu era îmbrăcat în culori stridente. Era suficient să cauți cu privirea cea mai mare aglomerație de oameni și știai că în mijlocul acestora este chef Scărlătescu. Foarte mulți dintre oamenii de toate vîrstele și din toate colțurile județului, dar și din alte zone ale țării, veniți întîmplător sau special la Muzeul Satului îi solicitau lui Cătălin Scărlătescu fotografii sau autografe. Mersul domnului Scărlătescu semăna cu cel al celebrelor fete de la Căpîlna, adică făcea doi pași, după care trebuia să se oprescă un pic pentru a-i mulțumi pe toți cei care doreau să aibă o amintire de la el.
Cred că ar fi politicieni importanți care și-ar da jumătate din avere pentru a se bucura măcar de un sfert din popularitatea pe care o are Cătălin Scărlătescu. E greu și pentru un sportiv, un actor sau un cîntăreț să ajungă la o asemenea popularitate, pentru că nu toată lumea iubește fotbalul sau tenisul, merge la teatru ori se uită la filme sau apreciază același gen de muzică. În schimb, foarte multă lume urmărește emisiuni culinare, fie la tv, fie pe net, pentru a învăța cîte ceva, pentru a-și demonstra că sînt mai buni în bucătărie decît alții ori doar pentru a se relaxa. Totodată, ”Chefi la cuțite” este cea mai de succes emisiune de profil din țară. Apoi, Cătălin Scărlătescu are vorbele la el și este mereu dispus să discute cu oamenii, iar fițele îi sînt străine, poate chiar mai străine decît îi este limba japoneză. Sper că nu știe o boabă de japoneză. Dintrei cei 100 de meșteri populari prezenți la finalul săptămînii trecute la Muzeul Satului Bucovinean, cel mai popular „meșter” a fost Cătălin Scărlătescu. Și a fost popular inclusiv cu meșterii populari prezenți la eveniment.