Fotbalul sucevean repornește numai cu jucători suceveni. Fostul vicepreședinte al Forestei Suceava, Marian Bordeianu, care, vara trecută, a fost forțat de către membrii fondatori ai clubului aflat acum în moarte clinică să plece odată cu președintele Gabriel Clim și cu antrenorul Dorin Goian, a înființat clubul Cetatea 1932 Suceava. Domnul Bordeianu este președinte, iar domnul Clim este vicepreședinte. De ce ACSM Cetatea 1932 Suceava? Pentru că fotbalul a început la Suceava în 1932, iar prima echipă s-a numit Cetatea Sucevei. Cînd l-am sunat pe domnul Bordeianu pentru a afla ce se va întîmpla cu fotbalul la Suceava după ce Foresta a intrat în disoluție, acesta mi-a mai spus că ACSM Cetatea 1932 Suceava va avea culorile alb și albastru și că echipamentul îl va copia pe cel din 1932. La vară, echipa va fi înscrisă în liga a IV-a și își propune promovarea în liga a III-a încă din primul an și promovarea în liga a II-a în anul imediat următor.
Cu ce jucători? Cu jucători din Suceava, fără importuri. Probabil că în viitorul lot se vor regăsi foști jucători care au evoluat la Foresta, care, în prezent, este o formă golită de conținut, dat fiind faptul că majoritatea fotbaliștilor, neplătiți fiind, au plecat încotro au văzut cu ochii. Totodată, noul club plănuiește să legitimeze 5-6 jucători născuți în 2007 și care sînt pregătiți la Liceul cu Program Sportiv de profesorul Andrei Ițco, despre care domnul Bordeianu spune că sînt foarte buni. Noul club nu are absolut nici o legătură cu actuala Foresta, cu fosta Foresta, cu fosta Cetatea sau cu fostul CSM, ci se raportează la clubul înființat la Suceava în 1932. De mult se dorește la Suceava o echipă de fotbal a Sucevei cu suceveni. Iată că acest lucru a început să se întîmple. Municipalitatea suceveană susține că este sub standardele ei să sponsorizeze o echipă de liga a IV-a, așa cum a făcut ani la rînd cu echipa de liga a III-a Foresta. Însă, vorbim, totuși, despre o echipă făcută de suceveni la care vor evolua jucători suceveni. Și, apoi, cheltuielile de la liga a IV-a nu sînt ca cele de la liga a III-a, ci mult mai mici. Însă, municipalitatea poate să stea liniștită că nu-i va bate nimeni la ușă după bani, pentru că domnul Bordeianu spune că bugetul pentru liga a IV-a este făcut și nu se așteaptă sprijin din partea municipalității. Dar oare va primi ACSM Cetatea 1932 Suceava dreptul de a juca pe ”Areni”?
Fiind vorba despre o echipă făcut de suceveni cu jucători suceveni și care va promova peste tot imaginea Sucevei, care este Cetatea de Scaun, nu cred că Primăria Suceava își va permite să refuze acest drept noului club. Că doar nu s-a gîndit municipalitatea să se apuce de agricultură și să cultive pe ”Areni” cartofi. Munca la cîmp e grea, iar agricultorii au atîtea probeleme, după cum s-a văzut în timpul protestelor lor care au avut loc de curînd.