Multă lume nu încape de stadionul ”Areni” din centrul Sucevei. Nu încap nici sucevenii care n-au fost în viața lor pe acest stadion, nu încap nici cei care au fost pe stadion în ultimii ani și au fost dezamăgiți de cum arată acesta. Multe voci solicită demolarea acestuia și construirea unuia nou, de parcă ar crește banii în copaci, iar într-o duminică, mai la toamnă, cînd se coc banii, dacă ieșim cîțiva suceveni vreo două ore la cules de bani facem rost de zecile de milioane de euro care trebuie pentru construirea unui stadion modern. Se vorbește cu nonșalanță despre construirea unui alt stadion, de parcă toți cei care îl vor se pot muta de la două camere la patru camere peste noapte, iar peste o săptămînă, dacă au chef, se pot muta lejer de la patru camere la vilă.
Unii nici nu ar vrea un alt stadion, ci doar dărîmarea celui existent și îngroparea acestuia cu tot cu emoțiile și cu amintirile adunate acolo de-a lungul anilor de sportivi și de spectatori. Unii ar vrea ca în locul stadionului să răsară un mare parc, iar alții ar vedea și niște clădiri de birouri printre copaci, floricele și păsărele. Numai că actualul stadion nu se poate dărîma cît ai zice fotbal, pentru că ar trebui ca mai întîi să fie făcut un altul care să aibă cel puțin aceeași capacitate. O spune un om care face sport de o viață întreagă și care face administrație sportivă de jumătate de viață. Este vorba despre antrenorul de lupte Valerică Gherasim, director adjunct al Clubului Sportiv Municipal Suceava, care a declarat la Radio Top, referitor la o eventuală demolare a stadionului: ”Este exclus. Poți face asta numai în situația în care se mai face același stadion, cu același număr de spectatori, pe puțin. Stimați suceveni, vă rog, nu mai ascultați, că unii vorbesc atît de multe prostii… Nu știu legea, nu cunosc nimic, își dau cu părerea. Există Legea 69 pe 2000, care nu îți mai dă voie să demolezi bazele sportive, fiindcă au fost 10.000 de baze sportive pînă în anul 1990. Atîtea s-au facut. Dacă o să căutați să vedeți cîte baze sportive mai sînt din ce au fost atunci o să vă puneți mîinile în cap. Mai sînt vreo 2.000”.
Om realist, domnul Gherasim știe că un stadion modern costă enorm și că ridicarea acestuia ar dura foarte mult și, de aceea, este pentru renovarea celui existent. A spus profesorul-antrenor: ”Eu sînt pentru renovare. Dar nu am fost numai acum pentru renovare, eu am fost dintotdeauna pentru renovare. Are și lumea dreptate, nu sînt locuri de parcare, dar nu ne-am născut toți cu mașini, mai mergem și pe jos, mai sînt taxiuri dacă tot vrem să mergem la un spectacol. (…) Gazonul este foarte bun. Vă spun că nu sînt echipe în Liga I care au gazonul așa. E foarte întreținut de oamenii de la stadion și cred că cel care se ocupă cel mai bine este Nicu Grosu, căruia nu avem ce să-i reproșăm”. Valerică Gherasim spune că în primul rînd ar trebui puse scaune în loc de băncile de lemn, majoritatea desprinse, și o pistă cauciucată, care nu are cum să coste mai mult de 200.000 de euro, lucruri care ar modifica aspectul stadionului. Trebuie să ne gîndim și la cine joacă pe ”Areni” – o echipă de Liga a IV-a abia înființată. Și, oricum, Suceava nu poate ține mai mult de o echipă de Liga a II-a, pentru că nu are forța financiară, părere împărtășită și de Valerică Gherasim.
În concluzie, noua conducere a Primăriei Suceava va trebui să bage mîna în buzunar și să înceapă modernizarea stadionului ”Areni” și nu ar trebui să se așeze la rînd la Compania Națională de Investiții, pentru că ar sta degeaba ani de zile. În același timp, noua conducere ar trebui să anunțe poporul cu televizorul sau cu rețelele de socializare că nu sînt bani pentru un nou stadion, astfel încît să nu mai viseze lumea la stadioane ca cel de la Craiova, de exemplu, ori la parcuri cu păsărele și floricele. Cel puțin pentru următorii patru, 14 sau 40 de ani.