Duminică, 24 noiembrie, pe la prînz, soarele încă nu reușise să topească în întregime zăpada de pe terenul de sport al Colegiului Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava. Nu reușise pentru că nu avusese cine să-i dea o mînă de ajutor. Mai bine spus, un picior de ajutor. Porțile terenului erau ferecate cu lacătul și nimeni nu putea bate mingea. Cu ani în urmă, pe vremea cînd acolo era Liceul Sanitar, nu prea rezista zăpada pe terenul respectiv și se stătea la coadă pentru a prinde loc într-una dintre echipele care se înfruntau. De mult se vorbește, dar numai se vorbește, că terenurile de sport din municipiul Suceava vor fi deschise pentru public atunci cînd nu sînt cursuri.
La cîțiva metri mai încolo este terenul de sport al Universității ”Ștefan cel Mare”, care este ”îmbrăcat” într-un balon. De-acolo se auzea gălăgie, semn că era activitate.
Este îmbucurător faptul că tot mai mulți copii din Suceava aleg să facă sport: fotbal, handbal, volei, baschet, înot și așa mai departe. Din păcate, infrastructura sportivă este insuficientă pentru numărul mare de cereri. Florin Cristescu, antrenor la grupele de fotbal sub 11 și sub 13 ani în cadrul clubului Unirea Suceava, vorbea despre această situație. Cu chiu, cu vai, Florin Cristescu și copiii lui au prins cîteva locuri libere în programul de antrenamente de la balonul de la Universitate, și de la balonul de la societatea comercială ”Civica”, din Șcheia. Un singur balon este foarte puțin pentru un oraș cu peste 100.000 de locuitori ca Suceava, la care mai trebuie adăugați locuitorii din localitățile limitrofe, pentru că și părinți de la Șcheia, Moara sau Adîncata își aduc copiii la Suceava ca să facă sport.
Așadar, jos lacătele de pe porțile terenurilor de sport ale școlilor și sus baloanele care trebuie să ”îmbrace” terenurile, pentru ca acestea să poată fi folosite și în timpul sezonului rece, care la Suceava este lung spre foarte lung.