22 de studenţi ai Universității „Ștefan cel Mare” Suceava sînt primii beneficiari ai bursei speciale ”Dan Adrian Coșman”. Cei 22 sînt membri ai trupei de teatru pentru copii PIPPo, care au pus în scenă spectacolul „Zînele nu bat la uşă”, o adaptare scenică a textului omonim scris de Silvia Kerim.
Rectorul universității sucevene, Mihai Dimian, a informat că prin Hotărîrea nr. 28 din 26.03.2024, Consiliul de Administrație al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a aprobat acordarea bursei speciale „Dan Adrian Coșman” pentru activităţi extra-curriculare, din fondul de burse constituit la nivelul Rectoratului. Conform domnului Dimian, acest lucru reprezintă ”un semn de recunoștință pentru cel care a fost, în anii ’90, ai secolului XX, liderul sindicatului studenţilor suceveni și directorul Casei de Cultură din Municipiul Suceava, o voce a studenţilor care s-a făcut auzită și care a contribuit la transformarea Institutului în Universitatea <Ștefan cel Mare> din Suceava, prin Hotărârea Guvernului României din 7 martie 1990”.
Într-un comentariu difuzat de postul nostru de radio pe 10 martie 2025 se arăta că Dan, care a plecat de prea multă vreme dintre noi, a avut o contribuție importantă la înființarea universității. Și, pentru că, după terminarea facultății, acesta a condus Casa de Cultură din Suceava, poate că ar trebui ca, în semn de recunoștință, numele său să îi fie dat Casei de Cultură a Studenților, care se va construi în campusul studențesc de la Moara. Nu au trecut multe ore de la difuzarea comentariului și domnul Dimian a reacționat promițînd că va institui bursele de merit ”Dan Adrian Coșman”, lucru pe care, iată, domnia sa l-a și făcut. Astfel, Mihai Dimian a demonstrat că este un om de cuvînt și că știe să cinstească memoria celor care au contribuit la înființarea universității pe care în prezent o conduce și care în cei 35 de ani de viață a ajuns de la aproximativ 1.300 de studenți la 11.000, numărul de programe de studii crescînd de la cinci la aproximativ 120.