Unul din bazinele pomicole cele mai mari din țara noastră este cel de la Fălticeni, județul Suceava. Mărul de Fălticeni poate fi pus alături de varza de Milișăuți, căpșunele de Stau-Mare, roșiile de Galați și pepenii de Dăbuleni. Datorită producției mari de mere, în județ au apărut depozite unde fructele sînt puse la păstrare, astfel încît acestea să poată fi comercializate cu succes și în afara sezonului. Și au mai apărut și unități de producție a sucului de mere. Dacă întrebi medicul, acesta îți recomandă să mănînci fructele, oricare ar fi ele, și mai puțin să le consumi sub formă de suc. Cel mult îți recomandă sucul proaspăt de fructe, și nu prea te îndeamnă să bei suc de fructe îmbuteliat, chiar dacă acesta are un conținut mare de fruct. Însă, un suc de fructe este mult mai sănătos decît un suc acidulat preparat din tot felul de chimicale.
Unul dintre marii producători de suc de mere este Germania, iar acest lucru îl poți constata atunci cînd intri în magazinele de cartier și în supermarket-urile din această țară, unde găsești tot felul de sucuri, unele dintre ele acidulate. Apoi, nu cred că există cofetărie, bar, terasă sau restaurant în Germania, indiferent de specificul acestuia, local, italian, libanez, japonez sau persan, în care în meniu să nu găsești cel puțin un tip de suc de mere. În restaurantele sucevene și la pensiunile de la noi mai rar găsești cîte un suc de mere produs la una din micile fabrici locale, or dacă pe meniu este trecut așa ceva este trecut la și altele. Din păcate, consumul de suc de mere nu este încurajat la noi. Păcat și pentru consumator, pentru că vorbim, totuși, despre un produs gustos și mai sănătos decît multe dintre sucurile cumpărate frecvent, și păcat și pentru cei care-l produc și care fac destule eforturi pentru a-l comercializa.