Într-o emisiune la Radio Top, vicepreședinele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a trecut în revistă cîteva dintre evenimente ce au avut loc în municipiul Suceava, dar și cele care urmează a se desfășura pînă la finalul anului. A spus domnul Barbă: ”Anul acesta am debutat cu un program, <Anotimpurile Bucovinei>, prin care, în fiecare sezon, în fiecare anotimp avem cîte un program cultural. În primăvară, pe 1 martie a debutat, prin prezența lui Teodor Ilincăi la Suceava, <Primăvara Culturală a Bucovinei>. S-a încheiat cu evenimentele care au avut loc la Suceava și la Cazinoul de la Vatra Dornei. Am avut și festivalul <Ciprian Porumbescu>, care s-a derulat anul acesta la sfîrșitul lunii mai”.
Începe acum un alt program, potrivit domnului Barbă, cel de vară. Pe 24 iunie debutează <Programul Ștefanian>, urmează Festivalul de Blues, în perioasa 19-21 iulie au loc <Întîlniri Bucovinene>, ”în 15 august debutează cel mai mare festival de artă medievală din țară, cu cea mai mare paradă din această zonă a Europei” și, tot în august, va avea loc și Cetatea de Rock a Sucevei. Vara se va încheia cu un festival nou, unul de jazz, în memoria Ancăi Parghel. Despre cel din urmă, a precizat vicepreședintele CJ: ”Dorim să aducem un omagiu marei noastre artiste și să revigorăm acest gen muzical”.
Niculai Barbă a mai spus despre Festivalul de Jazz <Anca Parghel> că se va organiza împreună cu municipiul Cîmpulung Moldovenesc, pentru că artista acolo s-a născut, și va fi asemănător Festivalului <Ciprian Porumbescu>, adică se va merge prin județ cu evenimentele. A completat domnul Barbă: ”Pregătim prima ediție. Avem stabilit ca dată mijlocul lui septembrie. Sincer, sînt cu ochii către ceea ce se va decide cu privire la alegerile pentru prezidențiale. E posibil să ne ducem cu o săptămînă înainte sau după, încît să nu ne suprapunem cu alegerile. Vom ști săptămîna viitoare și tot atunci vom publica și calendarul”.
Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava a mai spus că sînt deja persoane dornice să vorbească despre Anca Parghel, să-i aducă omagii. A precizat acesta: ”Din discuțiile pe care le-am avut cu profesorii de la Colegiul de Arte <Ciprian Porumbescu> din Suceava, sînt foarte mulți care i-au fost elevi, sau avem chiar și colegi de-ai doamnei Parghel, care sînt aici, în Suceava, și care doresc să vorbească despre dumneai – cine a fost ea ca artist, dar și ca om. Prin urmare, vom avea și această latură, în care vom vorbi despre Anca Parghel și apoi vom avea și programul artistic”.