Coșarul Costel Dîrja primește și cîte 40 de telefoane pe zi prin care este solicitat să curețe coșurile de fum. Au reînceput incendiile produse din cauza coșurilor necurățate, iar pompierii fac apel la oameni să ia măsuri în acest sens. Domnul Dîrja este membru al Asociației Hornarilor, Constructorilor de Coșuri de Fum și Șeminee, și participă cu regularitate la cursurile de specializare ale Academiei de Coșari.
Într-o intervenție telefonică la Radio Top, întrebat dacă față de ceilalți ani a crescut numărul celor care solicită serviciile coșarilor, domnul Dîrja a declarat: ”Încet-încet crește numărul celor care ne solicită, datorită emisiunilor de știri care anunță probleme și evenimente neplăcute, și oamenii încep să fie conștienți că trebuie să-și curețe coșurile de fum. Problema este că aceste coșuri se pot curăța începînd de la ieșirea din sezonul rece, adică după Sărbătorile Pascale se pot curăța coșurile de fum, se pot curăța sobele, toate generatoarele de căldură. La noi, la primul frig, la prima brumă, lumea își aduce aminte că nu a curățat coșurile de fum. Și atunci telefoanele se înroșesc, sună și toată lumea vrea acum, acum. Ei, dar nu se poate, pentru că la 40 de telefoane pe zi este foarte greu să răspunzi solicitărilor imediat”. Curățarea unui coș costă de la 200 de lei în sus și durează de la o jumătate de oră pînă la trei ore.
În contextul în care numărul caselor în zona Sucevei este în continuă creștere, domnul Dîrja a fost întrebat cîți coșari sînt, acesta spunînd: ”Sînt cinci sau șase firme de coșari în Suceava. Toți coșarii sînt foarte pregătiți, sînt școliți la Academia Asociației ASFOCH. Noi chiar ne ajutăm în momentul în care avem colegi care au mai multe echipe care reabilitează coșurile de fum și atunci ne pasăm lucrări unii altora, Deci, noi vrem să fie un client mulțumit, pentru că piața este destul de generoasă pentru noi”.
Costel Dîrja a mai spus că din punct de vedere al legii, un coș de fum trebuie curățat o dată pe an sau de cîte ori este nevoie.