70 de elevi din județele Suceava, Botoșani și Neamț au participat la concursul <Alimente tradiționale între moștenire și inovare> organizat de Facultatea de Inginerie Suceava din cadrul USV și Direcția Agricolă Suceava.
Într-o intervenție telefonică la Radio Top, decanul Mircea Oroian a declarat referindu-se la concursul din 14 martie: ”Au participat 70 de elevi de la nouă licee din județele Suceava, Neamt și Botoșani. Acești elevi au fost grupați în 26 de echipe și au pregătit 32 de preparate de bază și deserturi. Practic, au venit la Universitatea <Ștefan cel Mare> din Suceava cu produsele pe care le-au realizat în laboratoarele școlilor de la care provin și ne-au încîntat și papilele gustative, și ochii”.
Majoritatea elevilor care au participat la acest concurs, de la clasa a IX-a pînă la a XII-a, învață în clase cu profil alimentar. Întrebat dacă unii elevi și-au exprimat intenția de a urma cursurile Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava, domnul Oroian a spus: ”Unii sînt ferm convinși că vor fi studenții universității. Alți participanți au venit în anii trecuți la Școala de Vară pe care am organizat-o în cadrul Universității în luna iulie. Unii dintre ei vor reveni pe 29 martie, cînd avem o nouă ediție a concursului <Student pentru o zi>”.
Potrivit decanului FIA, concursul fiind organizat în corpul A al USV, la etajul I, le-a permis studenților de la toate facultățile care aveau ore atunci să deguste din produsele prezentate.
Referitor la colaborarea permanentă dintre Facultatea de Inginerie Alimentară și Direcția Agricolă, domnul Oroian a spus: ”Ar fi păcat să nu fructificăm perspectiva județului nostru, în care industria alimentară și agricultura reprezintă o ramură importantă a industriei, iar deschiderea conducerii Direcției Agricole, prin doamna director Claudia Gogu, este foarte bună față de instituția noastră și reușim să facem în parteneriat lucruri care, zic eu, sînt bune”.