Rectorul USV, Mihai Dimian, consideră că cel mai potrivit loc pentru sediul Facultății de Medicină de la Suceava este curtea Spitalului Clinic Județean, acolo unde universitatea are teren obținut cu greu. Cel mai probabil, la sfîrșitul lunii martie, în ședință de Consiliu Local se va pune din nou în dezbatere proiectul construirii sediului Facultății de Medicină. Într-o intervenție telefonică la Radio Top, rectorul Universității <Ștefan cel Mare> a spus: ”Împreună cu domnul primar, cu domnul viceprimar și cu consilierii interesați, sperăm că lucrurile vor decurge în sensul dorit de Universitate și cred că și de comunitate, pentru a dezvolta această Facultate de Medicină”.
Potrivit domnului Dimian, curtea Spitalului <Sfîntul Ioan cel Nou> este locul cel mai potrivit pentru sediul acestei facultăți, ”iar anumite observații care, sigur, pot apărea, se pot rezolva prin intervenții ulterioare”. A motivat rectorul USV: ”Sigur, poate nu este locul ideal, dar este locul potrivit, pentru că studenții vor fi la spital. Spre deosebire de toate celelalte facultăți, în facultatea de medicină, anii III, IV, V, VI se desfășoară în spital – în fiecare zi studenții sînt în spital. Dar este nevoie și de o zonă didactică, unde să se țină cursuri, seminarii, unele laboratoare care nu se fac în spital… și atunci, nu poți să mergi cu o astfel de clădire în altă zonă a orașului pentru a petrece jumătate de oră dus, jumătate de oră întors, în fiecare dimineață și în fiecare seară, plecînd de la curs la activitățile practice din spital și înapoi, atît studenții de la medicină, cît și profesorii”.
A mai spus Mihai Dimian, subliniind importanța construirii acestui sediu în curtea spitalului: ”Gîndiți-vă că și timpul unui medic este foarte valoros și nu cred că e potrivit să-i plimbăm prin oraș cîte jumătate de oră în fiecare zi, dus-întors o oră, pentru a susține orele respective de curs, suplimentare celor susținute în spital, pentru activitățile practice în sistem clinic. Deci, este o zonă potrivită, iar anumite observații care, sigur, pot apărea, se pot rezolva prin intervenții ulterioare”.