Purtătorul de cuvînt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, locotenent-colonelul Alin Găleată, spune că mai este multă treabă în județul Galați, după ce inundații catastrofale au lovit zona. Întors azi-noapte de la Galați, unde a fost pentru a doua oară împreună cu mai mulți pompieri suceveni, Alin Găleată a spus în cadrul unei intervenții telefonice la Radio Top: ”A fost mai bine acum decît prima dată, deși, dacă mergi pentru prima oară, nici nu îți dai seama că s-a lucrat ceva acolo… Atît de mare a fost dezastrul. Încă mai este de strîns. Practic, la început, nici măcar nu puteau ieși oamenii din casă. Efectiv erau blocați în locuințe de cantitatea mare de mîl, aluviuni, tot ce a fost adus de ape…”.
Zeci de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență <Bucovina> Suceava au fost în județul Galați și încă mai sînt acolo. Domnul Găleată a subliniat că, deși au fost mii de pompieri și alți oameni care au ajutat, încă mai este nevoie de mulți voluntari, avînd în vedere amploarea pagubelor. A precizat reprezentantul ISU: ”Turele, în general, la început, au fost cîte trei zile, pentru că erau istovitoare. Iar acum s-au prelungit la patru zile, pentru că munca este puțin mai ușoară și totuși trebuie strînse rîndurile. E nevoie de voluntari. Miile de pompieri care s-au perindat pe acolo totuși au fost destul de puțini, deși numeric pare foarte mare. La ce nevoie de muncă este acolo ar trebui mult mai mulți voluntari să vină să ajute”.
Pînă acum, de la Suceava, au fost în total în jur de 170 de pompieri, ”cu tot cu cei 30 care vor pleca astăzi sau mîine, să-i schimbe pe colegii care sînt acolo”, potrivit lui Alin Găleată, care a adăugat: ”Au mers două ture de 32-35, două ture de 52 și una de 53”.
Ofițerul a precizat la Radio Top că toți pompierii, nu numai cei de la Suceava, sînt cazați la căminele studențești ale Universității <Dunărea de Jos> din Galați. De acolo pleacă sau au plecat în cele 13 localități afectate.