Destinația Anului este cea mai importantă competiție de turism din România și un foarte puternic vehicul de promovare. Recent s-a încheiat a patra ediție, în urma căreia trei zone din județul Suceava au fost premiate: Ciocănești, Ținutul Mănăstirilor din Bucovina și Țara Dornelor. Anul trecut, Ținutul Mănăstirilor din Bucovina a obținut premiul pe categorie și marele premiu național, lucru care a permis Sucevei, prin intermediul unui voucher cîștigat, să înscrie anul acesta mai multe destinații din județ.
Înscrierea, anul trecut, a Ținutului Mănăstirilor din Bucovina la acest concurs a fost o decizie bine gîndită. Despre acest lucru a vorbit la Radio Top Claudiu Brădățan, șeful serviciului de turism din cadrul CJ Suceava: ”Anul trecut, cînd împreună cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților am decis să participăm la acest concurs, a fost în spate o analiză. Pentru că, în continuare, cred că atunci când spui Bucovina, spui mănăstiri pictate și ăsta este brandul nostru. De asta am și considerat că acest Ținut al Mănăstirilor merită a fi scos în față la concurs”.
Despre parteneriatul Consiliul Județean – Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, domnul Brădățan a spus: ”Pentru că anul trecut a fost o campanie care s-a derulat pe două săptămîni, în urma căreia noi am reușit să devansăm Ținutul Hațegului ca și vot al publicului, Arhiepiscopia ne-a ajutat foarte mult. Așa cum și Consiliul Județean Suceava a sprijinit foarte mult Arhiepiscopia atunci cînd a depus proiect prin PNRR pe renovare a mănăstirilor și bisericilor. Pentru că ăla era un scor important la dosar, faptul că ai un parteneriat cu administrația publică județeană. În asta și constă un parteneriat”.
Concursul Destinația Anului este, potrivit domnului Brădățan, modalitatea perfectă de a înțelege mai bine ce se întîmplă în turism și de a nu rămîne ”fără cîrmă într-o mare de destinații”. Acesta a spus: ”Cuvîntul care a tot revenit pe buzele tuturor a fost de <parteneriat> și de <networking>, pentru că asta facem și noi atunci cînd ne întâlnim în cadrul acestui concurs – împărtășim foarte mult din experiențele celorlalți, sîntem ca o familie și în același timp și creștem, pentru că nu poți să fii izolat într-o mare de destinații fără să înțelegi ce se întîmplă în jurul tău. Altfel, ești cam fără cîrmă, ca să spun așa”.