Elevii claselor a IX-a A, B și C, din clasele de la specializarea Silvicultură de la Colegiul Silvic <Bucovina> din Cîmpulung Moldovenesc au ales să poarte uniformă. Directoarea instituției de învățămînt, Alina Cuciurean, a declarat în cadrul unei intervenții telefonice la Radio Top: ”Vineri au primit cu toții uniformele, iar luni i-am văzut pe toți atît de mîndri și de fericiți sincer. Nu mă așteptam că voi prinde ziua în care să vină elevii și părinții și să spună că doresc să poarte uniformă, pentru că au văzut la colegii din alte țări sau ne-au văzut pe noi, profesorii, într-o ținută impecabilă de fiecare dată. Nu mă așteptam”.
La Colegiul Silvic din Cîmpulung Moldovenesc, prin regulamentul de ordine interioară, la fiecare clasă, elevii împreună cu părinții stabilesc un cod vestimentar. Doar ecusonul este obligatoriu pentru toții elevii, profesorii și personalul unității. A precizat doamna Cuciurean: ”Pot să-și aleagă o cămașă imprimată, un tricou, o vestă… Nu ne așteptam să se ajungă pînă la uniformă. A fost un vis al meu dintotdeauna. Eu port cu maximă mîndrie aceasta ținută de foarte mulți ani. O poartă și colegii mei, profesorii, mare parte dintre ei care predau silvicultură. Uite că am ajuns ziua în care să bată copiii la ușă și să ceară uniformă și să o și poarte”.
Doamna Cuciurean este de părere că dorința elevilor de a purta uniformă s-a intensificat în timpul Campionatului European al Tinerilor Silvicultori organizat de școală, care a avut loc în luna mai. A spus Alina Cuciurean: ”Toți absolvenții claselor a VIII-a din zonă au fost invitați și la paradă, și la premiere, și i-au văzut pe elevii silvicultori din celelalte țări îmbrăcați cu toții la fel, au stat de vorbă cu ei și au spus: <vrem și noi>. E posibil să îi fi văzut și pe cei de la Colegiul Militar <Ștefan cel Mare>… Creștem și noi frumos”.
O uniformă de genul celei aleasă de elevii de la Colegiul Silvic costă în jur de 900 de lei și este produsă în Suceava, potrivit directoarei Cuciurean, care a subliniat că este pentru părinți ”o investiție pe patru ani”. A completat Alina Cuciurean: ”Părinții, practic, nu se mai gîndesc ce haine trebuie să cumpere. Mai cresc, dar sînt astfel croite încît pantalonul să se poată lungi, iar sacourile sînt permisive, se pot modifica. Este designul pe care îl au uniformele noastre și seamănă cu ceea ce e în producție. Au nasturii din corn de cerb”.
Doamna Cuciurean este convinsă că și celelalte clase ale colegiului vor opta pentru o ținută la fel și a argumentat: ”Pentru că am văzut impactul în pauză, am văzut că un pic copiii aceștia sînt altfel, sînt foarte mîndri și dat fiind faptul că nu toți sînt din Cîmpulung și nu toți sînt din Suceava, cînd ies și pe stradă sau cînd merg către casele lor o poartă cu mîndrie, ca să știe lumea, cum a spus un băiețel: <ca să știe lumea la ce școală am fost eu admis>. Generațiile acestea sînt fantastice, se schimbă în bine de pe un an pe altul și cumva considerăm că mergem spre bine”.