La Liceul cu Program Sportiv din Suceava există dulăpioare pentru fiecare elev destinate depozitării ghiozdanelor și telefoanelor.
Directorul LPS, Ciprian Anton, a spus în cadrul unei emisiuni la Radio Top că sînt dulăpioare pentru toți cei 867 de elevi, inclusiv pentru cei de-a XII-a. A precizat domnul Anton: ”Am reușit, în afară de clasele mici, clasele primare, de anul trecut școlar, din luna mai să facem rost de sponsorizare pentru PAL, apoi o firmă ne-a făcut dulăpioarele. Avem 867 de copii, dar cred că sînt în jur de 900 de dulăpioare, mai sînt ale colegilor profesori, ale colegilor antrenori…”.
Întrebat dacă folosesc elevii respectivele dulăpioare, profesorul Anton a spus: ”În mare parte da. Puțină dificultate avem în momentul în care termină clasele a XII-a, respectiv clasele a VIII-a, pentru că sînt clase terminale și fiecare copil are cheiță și ar trebui predată. Cheia stă la copii, dar sînt unii care ba o pierd… În clasele a XII-a sînt 125 de copii care anual pleacă și alți 125 vin, iar atunci, acolo este puțin mai dificil, chiar și în momentele de față încă mai facem acest schimb între ceea ce am pierdut și ceea ce găsim, însă aceasta este singura dificultate. În rest, ceilalți au de fiecare dată, sînt pregătiți, au numele lor pe dulăpioare, ele sînt pe hol, sînt accesibile”.
Domnul Anton a adăugat: ”Noi ne-am dorit acest lucru, în primul rînd, neștiind ce va urma cu aceste legi care obligă, cu ghilimele obligă, că nu ai voie cu nici un dispozitiv la tine în timpul orelor. Mă refer la fiecare școală, eu nu vorbesc doar de școala noastră, dar ne-am dorit asta pentru că dacă ceri niște lucruri trebuie să și oferi. Și cred eu că ăsta era cel mai bun mod de a oferi, nu acela de a duce toate telefoanele undeva în față, într-o lădiță sau într-un spațiu pe catedră. Teoretic, fiecare copil are obligația să-și lasă telefonul în dulăpior. Pe lîngă faptul că sînt copii care vin și-și lasă, spre exemplu, echipamentele, poate cărțile, poate caietele… Deci, e un proiect reușit”.
Ciprian Anton a mai spus: ”Totul a fost sponsorizare. Cei care n-au făcut înseamnă că n-au căutat. Trebuie să umbli, dar a fost un lucru bun, zic eu, pentru noi, pentru că ceea ce am făcut la 0-IV, la clasele mici, și a avut roade, ne-a împins de la spate să reușim. Sînt modalități de a găsi și de a face lucrurile să meargă”.