În ciuda faptului că unele studii arată că în România nu se prea citește, președintele Societății Scriitorilor Bucovineni, Alexandru Ovidiu Vintilă, este de ală părere. Într-o intervenție telefonică la Radio Top, întrebat despre situația lecturii la noi, în contextul în care pe 15 februarie a fost Ziua Națională a Lecturii, domnul Vintilă a declarat: ”Eu cred că, totuși, se citește și nu cred că trebuie să fim chiar foarte pesimiști, dar în același timp trebuie să ținem cont de astfel de semnale de alarmă, de astfel de statistici și să încercăm, mai ales copiilor, elevilor, să le vorbim de importanța lecturii, și nu doar într-o zi naționala lecturii, ci în fiecare zi”.
Pe 15 februarie, la Biblioteca Bucovinei ”I. G. Sbiera”, domnul Vintilă a ținut o conferință intitulată ”Geo Bogza. A gîndi continuu și a răsgîndi discontinuu lumea” și a declarat: ”A fost un eveniment cu o participare numeroasă, au fost copii de la liceele din Suceava, de la Colegiul Petru Rareș, de la Colegiul Economic, au fost scriitori, au fost membri ai Societății Scriitorilor Bucovineni din Vatra Dornei, din Cîmpulung, din Suceava. Se pare că Geo Bogza este în continuare iubit. La Geo Bogza m-am oprit pentru că s-au împlinit acum, în februarie, 116 ani de la nașterea sa și pentru că este un mare poet, și pentru că în același timp este un mare poet totuși necunoscut și am vrut să îl aduc în prim-plan. Pentru a-i da, așa, un restart, mai ales în timpurile noastre cînd anumiți autori sînt trecuți oarecum într-un con de umbră. Copiii au fost receptivi, chiar s-au simțit bine. Chiar au gustat versurile lui Geo Bogza. Am și citit cîteva poeme de Geo Bogza. Am citit cel mai frumos poem de dragoste din literatura română care care este scris de Geo Bogza și care la origine a fost o carte întreagă – Ioana Maria, un poem absolut superb”.
Alexandru Ovidiu Vintilă a ținut să adauge că lui Geo Bogza Suceava nu i-a fost deloc străină, spunînd: ”Geo Bogza a fost prin Suceava de mai multe ori. A fost îndrăgostit de Bucovina, de Fălticeni, de Cîmpulung, cunoștea Suceava și are și o zicere foarte interesantă, aceea că <Dumnezeu a zîmbit și atunci s-a născut Suceava>. Iată că și din acest motiv Geo Bogza ar trebui să fie aproape de inimile noastre”.