Față de anul trecut, numărul elevilor înscriși la Centrul de Excelență în Educație Suceava a crescut de la 461 la aproape 600. Copiii au fost selectați în urma unor teste. Pe aceștia îi pregătesc 76 de profesori, unii fiind plătiți, iar alții făcînd voluntariat. Pentru că sînt elevi din mai multe colțuri ale județului Suceava, cursurile se desfășoară alternativ, cu prezență fizică și online: o sîmbătă trei ore față în față, iar următoarea sîmbătă o oră online.
În cadrul unei emisiuni la Radio Top, directoarea Centrului, profesoara de biologie Gabriela Scutaru, a declarat: ”Cursurile au început pe 1 octombrie, după selecția elevilor și a cadrelor didactice. După selecție am rămas cu aproape 600 de elevi. Anul trecut au fost 461”.
Referitor la cursurile existente, doamna Scutaru a spus: ”În acest an am diversificat activitatea Centrului și probabil că ăsta a fost și unul dintre motivele pentru care avem și un număr mai mare de elevi. Au rămas în primul rînd disciplinele tradiționale – limba română, matematică, biologie, chimie, fizică. Evident, domeniul astronomiei și astrofizică. În plus, am mai înființat două grupe de informatică, o grupă de securitate cibernetică și una de programare vizuală, care au atras un număr foarte mare de elevi. Ca să fiu sinceră, în cele două grupe s-au înscris 105 elevi. Am avut o colaborare foarte bună cu inspectorul de informatică, cu doamna Narcisa Ștefănescu, ne-a ajutat foarte mult, în sensul în care a reușit să le ofere copiilor niște oportunități – accesul la anumite cursuri de nivel universitar, care în mod normal sînt cu bani, dar care pentru noi reprezintă o sponsorizare și copiii au acces gratuit la aceste cursuri. De asemenea, mai avem niște proiecte de psihologie, de la psihologia pentru examene, un proiect chiar de succes, cu foarte mulți copii, în acest an am făcut și a doua grupă de psihologie pentru viață, care se adresează elevilor din clasa a IX-a și a X-a”.
Cursurile se desfășoară în mai multe unități de învățămînt din municipiul Suceava, printre care colegiile naționale ”Ștefan cel Mare” și ”Petru Rareș”.