Gheorghe Șoldan a anunțat că s-a rezolvat problema crizei de apă de la Solca parțial. Domnul Șoldan a spus că a găsit o soluție provizorie pentru ca oamenii să aibă măcar apă menajeră, dacă nu și apă de băut. Gheorghe Șoldan este deputat PSD, iar din toamnă va fi președintele Consiliului Județean Suceava, pentru că a cîștigat alegerile din 9 iunie pentru această funcție. Teoretic, domnul Șoldan nu ar avea nici o treabă cu cazul de la Solca. Practic, însă, acesta nu putea sta nici cu burta la soare și nici cu mîinile în sîn și să mimeze că nu știe că la Solca este o problemă, mai ales că în campania electorală a promis că va fi un președinte implicat. De problemă trebuia să se ocupe Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care este condus de Prefectură, și din care fac parte șefii mai multor instituții publice. Comitetul a făcut niște ședințe speciale pentru situația de la Solca și a anunțat că a fost montată o stație de potabilizare a apei cu o capacitate de 500 de litri pe oră.
Totuși, Gheorghe Șoldan a considerat că s-a făcut prea puțin și s-a implicat. Dumnealui a mulțumit pentru sprijin șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență, colonelul Costică Ghiață, și șefului Serviciului de Gospodărire a Apelor, Daniel Drăgoi. Domnul Ghiață a răspuns apelului domnului Șoldan pentru că este un om implicat de felul lui, iar domnul Drăgoi a făcut-o pentru că este coleg de partid cu președintele ales al Consiliului Județean, dar și pentru că vrea să-și păstreze funcția pe care a obținut-o pe linie politică. Pentru umplerea cu apă menajeră a bazinului de la Solca au mai contribuit primarii de la Păltinoasa, Arbore, Cornu Luncii și Voitinel, care au mobilizat serviciile voluntare pentru situații de urgență, care au adus apă cu mașinile de pompieri. Acești primari au făcut-o pentru că, în primul rînd, sînt colegi de partid cu domnul Șoldan, iar în al doilea rînd fiindcă vor să aibă o relație bună cu viitorul președinte al Consiliului Județean. Deci, Gheorghe Șoldan a rezolvat parțial problema de la Solca pe linie politică, cum ar veni.
Cazul Solca reprezintă o pată pe obrazul Prefecturii Suceava, instituție din conducerea căreia fac parte și doi colegi de partid de-ai domnului Șoldan. Nu este normal ca o problemă de care răspund Prefectura Suceava și alte instituții ale statulu, să fie rezolvată de un cetățean oarecare, pentru că asta este la acest moment pentru administrația publică a județului domnul Șoldan.